Varmepumpe – De vinder frem – Se hvorfor lige her

Varmepumper er det nye sort når det kommer til opvarmning af alt fra huse, lejligheder, over sommerhuse og garager. Årsagen er simpel. Det er billigt og det er nemt.

En varmepumpe består i al sin enkelthed af en inderdel og en yderdel inderdelen er den mest diskrete og støjer ikke. Heri sidder blæseren og hele styreenheden. Det smarte er at du både kan skabe varme og kulde og får derfor et AirCondition anlæg gratis med oven i hatten når du køber en varmepumpe.

Yderdelen er der hvor magien sker. Her tages den kolde danske luft ind og omdannes til varme der så kommer ind i din bolig. Det lyder lidt tosset at man kan tage kulde og omdanne til varme og rent faktisk tjene på det, men det kan man.

SCOP & COP værdien gør forskellen

Enhver varmepumpe har et SCOP eller COp tal. Det tal fortæller hvor meget du får ud af hver kWh du smider ind i maskinen. SCOP er den mest præcise da den tager udgangspunkt i en bredere rum temperatur.

Hvis du har en SCOP på 5,5 så betyder det at hver gang du bruger 1kWh på at varme luften op, så får du 5,5 gange igen. Det er i sig selv ikke så svært at forstå, men det kan give meget for pengene i forhold til når du bruger oliefyr eller elvarme i din radiator eller endnu værre – din gulvvarme.

Her får du nemlig ofte 1-1 eller 1-2 i forhold til din investering.

Man siger at du i forhold til elvarme kan sparer ca. 12-18.000 kr. i varme ved at købe en varmepumpe. Om året vel og mærke. Det er altså ikke småting!

Isolering er vigtigt

Varmen er i sig selv nok, men hvis du gerne vil have den største besparelse så anbefaler vi at du kigger på muligheden for at efterisolerer dit hus. Særligt din hulmur er en synder af den helt store slags.

Besparelsen her kan ofte være 4-6.000 kr. om året og det sammenholdt med din varmepumpe gør det til en super investering.

Skriv et svar