Sådan kommer du godt i gang med indretningen af stuen

Du er flyttet ind i din drømmebolig, og nu er tiden endelig kommet til indretningsfasen. Det er denne tid i indflytningsprocessen, der for mange vækker stor glæde og begejstring. Det er nemlig nu, du skal sætte dit personlige præg på dét, der nu skal være dit hjem. Men hvordan kommer man godt i gang? Læs med i artiklen, og få et indblik i, hvordan du gribe indretningsprocessen an.

Hvilken stil passer bedst til dig?

Valg af indretningsstil er ofte med til at afspejle ens personlighed, hvorfor det er vigtigt, at du sætter god tid af til at vurdere, hvordan stuen skal indrettes. Stuen er et ganske særligt rum i ethvert hjem, fordi det typisk agerer som et samlingspunkt for hele familien. Her bliver der hygget, snakket, arbejdet og spillet spil. Der findes mange stilarter, du kan finde inspiration i. Er du til skandinavisk minimalisme, boheme eller en mere retro inspireret indretning? Valget er dit, og det kan derfor være en god idé at starte med at lave forskellige collager, hvor du indsætter billeder af møbler og nipsting, du finder inspirerende

 

Hvordan skal møblerne placeres?

Møblernes placering afhænger af mange faktorer. Antallet af kvadratmeter og lysindfald er blot få ting, du bør tage forbehold for ved indretningsprocessen. Det kan desuden være en god idé at gøre op med dig selv, hvordan du ønsker stuen skal bruges i dagligdagen. Hvis der skal være tid til at hygge foran computeren med eksempelvis et spil 7 kabale eller spilaften med hele familien, skal der naturligvis være rigeligt med bord- og siddeplads til alle.

 

Tænk grønt!

Planter må ikke undervurderes i indretningsprocessen. Grønne planter kan være med til at gøre stuen mere hjemlig, og så er planter desuden også gode for indeklimaet, hvorfor vi varmt kan anbefale dig at besøge dit lokale havecenter for at finde inspiration til, hvilke planter der vil passe ind i din stue.

Skriv et svar