Sådan installerer du et marinebatteri i båden

marinebatteri installation

At installere et marinebatteri kan virke enormt kompliceret. Men det er faktisk relativt simpelt. Hvertfald efter du har læst denne guide.

Efter du har læst denne guide tilbådbatterier og deres installation i bådens el netværk så bure du faktisk næsten være elektrisk ekspert.

Hvis du ved, hvordan du installere et bilbatteri, så vil du finde ud af at det minder utrolig meget om at installere et bådbatteri.

Under installeringen

Når du er i færd med at installere et nyt marinebatteri er det vigtigt at være opmærksom på de farer der kan være. Det er ikke helt ufarligt. Det er det altid når du arbejder med strøm og elektricitet. Tager du dog de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger så er der ingen grund til bekymring.

Du skulle helst undgå at skade dig selv eller nogle du holder af. Både for din egen skyld, men ikke mindst for din familie og venners skyld.

Før du starter skla du selvfølgelig bruge et nyt bådbatteri, du kan finde en guide til køb af et bådbatteri/marinebatteri her.

Det er også vigtigt at du køber en boks, der kan beskytte dit batteri mod hav, vind, vand og vejr.

marinebatteri korrekt installering

Fjern det gamle marinebatteri

Først skal du både frakoble og dernæst fjerne det gamle batteri, som du ikke skal bruge længere. Det er ofte en relativ simpel proces.

Start med at slå alle knapper og tilslutninger fra. Dobbelt tjek at alt er frakoblet og slukket.

Tag derefter ledningerne af og fjern batteriet, løsn det fra dets skruer.

Det er vigtigt at du ligger alle ledninger helt væk inden du rykker batteriet ud af dets sokkel.

Installér det nye båd batteri

Nu skulle du gerne være nået frem til installationen af det nye marinebatteri. Endelig.

Start med at stil batteriet klar og tjek at det vender rigtigt ift. de fremlagt kabler.

Først skla du smøre forbindelserne, så du sikre dig en stabil strømledning. Det kan gøres med vaseline eller et lignende smøremiddel.

bådbatteri installer

Nu tilkobler du kablerne til det nye bådbatteri. Start med de positive ender og kabler. Dernæst installerer du og fastgører du de negative ender. De er ofte farvemarkeret med rød og blå.

Sørg for ikke at spænd skruer og bolte alt for stramt. Gem din indre Hercules til en anden god gang.

Test af bådbatteri / marinebatteri

Start med at skifte fra off til on på det nytilkoblede bådbatteri. Hvis din båd har flere batterier tilkoblet, så skift alle over på on.

Du kan bruge enhver form for batteri og elektrisk installation til testen.

Har du dog et starterbatteri, så er det en god idé også at teste batteriets evne til at starte motoren, så du ikke først finder ud af det næste gang du skal starte båden.

 

 

 

 

Skriv et svar