Læg altid budget inden du låner penge

Der er mange aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser og forberedelser, hvis du har i sinde at låne penge. Dette gør sig gældende, hvad end dit mål er at få bevilget et lån i banken eller på nettet. I begge tilfælde er det vitalt, at du har forberedt dig nøje, hvilket blandt andet bør gøres ved at lægge et budget og dermed få et overblik over din økonomi.

En stor del af de danskere, der beslutter sig for at låne penge, har ikke forberedt sig ordentligt, inden de skriver under på en låneaftale. Nogle er heldige, mens andre ender med et lån, der ikke blot er dyrt, men også for dyrt til deres egen økonomi. Det kan resultere i en stor gældspost hos den givne långiver og tilmed også en registrering i f.eks. RKI el.lign.

For at sikre, at dette ikke sker for dig, så er det vitalt, at du lægger et budget forud på dit lån. Det behøver ikke at være avanceret, da det eneste formål, det skal tjene er, at skabe et overblik over din økonomi, så du bedre kan vurdere, om du har råd til at låne penge, og i så fald hvor meget, du har råd til at låne. Det kan i sidste ende spare dig for en tur i RKI.

Hvordan lægger jeg bedst et budget?

Hvis du gerne vil låne penge på nettet, så skal du – som sagt – starte med at lægge et budget. Det er den eneste måde, du kan sikre, at du faktisk har råd. Der er dog mange, der tror, at det er svært at lægge et sådant budget. Det er dog vitalt, at det gøres klart, at det ikke er aktuelt. Faktisk er det noget, der kan klares inden for en relativt overskuelig tid.

I bund og grund, så behøver det ikke være andet end en opstilling af dine indtægter og udgifter, så du til sidst ved, hvad du har tilbage. Det er dét beløb, du skal tage udgangspunkt i, når du skal optage et lån. Hvis det er for småt til at kunne betale afdrag, så har du ikke råd til at optage et lån og det vil derfor også være det bedste, at du undlader at gøre det.

Der findes en række værktøjer på nettet, der kan bruges til dette formål, men for at holde det simpelt, så anbefales det, at du blot benytter dig af Excel. Det er simpelt program, som de fleste har kendskab til via skole eller arbejde. Derfor er det blot at åbne et Excel-ark, lave en kolonne med indtægter og én med udgifter, hvorefter du får dit rådighedsbeløb.

Det er generelt dyrere at låne penge på nettet

Hvis du har et stramt budget og har svært ved at se, hvordan du skal få råd til at låne penge på nettet, så bør det gøres klart, at det typisk er billigere at låne penge i banken. Det kan derfor også være muligt at spare på bl.a. renter og særligt gebyrer, hvis du låner i banken i stedet for på nettet, men det kræver dog, at du kan bevilges et lån i din egen bank.

Er du fast besluttet på, at du gerne vil låne penge på nettet, så er det vigtigt, at du ikke blot tager et vilkårligt lån, men at du i stedet har fokus på at vælge med stor omhu. Du kan finde mange strakslån på nettet, og det er ikke dem alle, der er lige gode, men ved at gøre brug af en portal, der har samlet en stor oversigt over lån, er det nemmere at vælge.

Skriv et svar