Hvordan kan jeg indrette den perfekt spisestue?

Den perfekte spisestue afhænger af smag og præferencer, men der er nogle faktorer der afgør, hvad der er en god og funktionel spisestue. Her kan du læse mere om, hvordan du kan indrette den perfekte spisestue. 

Hverdag, fest, eller begge dele?

Det er en god ide at afklare hvad du vil bruge din spisestue til, inden du går all in på indretning. Der er flere muligheder. Nogle bruger spisestuen udelukkende når de har gæster, enten til middagsselskaber eller til større fester, mens andre spiser der med familien hver eneste dag. Mange har en mindre spiseafdeling i køkkenet og bruger spisestuen til, når der er gæster eller større selskaber. Man kan faktisk nemt indrette spisestuen så den kan forvandles fra spiseareale for en mindre gruppe mennesker til festlokale for større selskaber.

Det er en god ide at kigge lidt nærmere på borde der kan forlænges, så man nemt kan udvide selskabet. På samme måde er det smart at anskaffe sig nogle ekstra stole, så man har plads til flere uden problemer. Hvis man ønsker lidt mere behagelige stole, så kan man med fordel vælge spisestole med armlæn.

Men hvilken stil skal du vælge på din spisestue?

Hvad slags spisestue skal jeg vælge?

Mulighederne synes nærmest endeløse når man skal indrette en spisestue. Det er først og fremmest vigtigt at være opmærksom på farver og teksturer, der kan bidrage til at skabe en god og hyggelig stemning i rummet. Det kan man for eksempel gøre med dybe, indbydende farver der giver en varme. Nu er vi jo for alvor ved at bevæge os væk fra minimalismens kolde greb, og derfor er der nu plads til at lege med personlig stil og udtryk. Du behøver ikke at bestemme dig for et, clean visuelt udtryk som din spisestue ska udsondre, men heller finde et miks af forskellige stiler der siger noget om din personlige stil. Her er der mere plads end nogensinde før, til at lege og eksperimentere. Tænk også over, at det skal være ting, farver og møbler som du ikke bliver træt af.

Hvad med for eksempel at vælge en mere traditionel og minimalistisk bord og stol-kombination, der bliver et stilrent fokuspunkt i et varmt, og farverigt rum? Der er mange muligheder og mange måder at gøre det på. Det skal være et samlingspunkt og et rum der det er hyggeligt at være både til hverdag og til fest.

Husk at tænk på funktionalitet når du vælger møbler. Vi har allerede nævnt at man kan få spisestole og borde der enkelt kan sørge for at man får plads til flere mennesker, men der er også mange måder at stuen bliver funktionel på. Tænk for eksempel på hvordan lyset fungerer i det rum du har valgt som spisestue. Er det behagelig belysning? Er der meget naturligt lys, så gæster eventuelt kan få solen i øjnene? Er der kort vej til køkkenet, så man ikke skal slæbe mad, kopper, tallerkner og glas gennem hele din bolig?

Der er mange ting at tage stilling til, men hvis du tager udgangspunkt i funktionalitet og personlig stil, så er du på god vej til at indrette den perfekte spisestue.

Skriv et svar