Her er alt, du skal vide om CFD´er

Annonce

Hvis du i forvejen er vant til at investere og handle med aktier, så kan det være, at CFD-handel er noget for dig. Det er nemlig nemt og hurtigt at lære, og det vil komme til at virke ligetil. Faktisk så bliver CFD handlet præcis på samme måde som en aktie. Du kan nemlig nemt både købe og sælge en CFD med gevinst, når priserne stiger. Derudover giver den dig fleksibiliteten til at få afkast, hvis der skulle ske et kursfald. Så hvis du kunne tænke dig, at vide mere om CFD, så læs med her i artiklen. 

Hvad er CFD? 

En CFD hører til i kategorien derivater, hvilket indebærer at produktet eller kontrakten er baseret på et underliggende aktiv, og prisudviklingen styres derfra. Det underliggende aktiv som er med til at styre prisudviklingen på CFD´erne kan f.eks være råvarer som guld og olie, valutaer, enkeltaktier, indeks som S&P 500 ELLER FTSE 100 samt en masse andre aktivklasser. Når man handler med CFD’er, så bliver der handlet med margin. Marginhandel er med til at gøre investorers positioner mere slagkraftige, når de vælger at indgå i en handel. Dog skal du have penge på din konto, når du vil handle med margin, da en marginposition kun vil fungere midlertidigt.

Hvordan fungere en enkelt CFD?

Hvis du begynder at handle med CFD’er, så vil du kunne følge med i priserne på et underliggende instrument, som f.eks kunne være en aktie. Tager man for eksempel udgangspunkt i en Novo Nordisk-CFD så vil den 1 til 1 følge kursen på en Novo Nordisk-aktie, og deraf også blive handlet med på samme måde. Dog kan du også købe en CFD, som giver dig afkast, når Novo-aktien stiger. Helt grundlæggende er en CFD en kontrakt mellem to parter, og kontraktens værdi kan enten stige eller falde sammen med det underliggende aktiv. Du vil derfor komme til at indgå i en kontrakt baseret på den prisudvikling, der er for aktien, hvor dit afkast vil følge udviklingen i aktiekursen.

Sådan fungere det overordnet

Når du f.eks. handler en CFD-aktie hos Saxo Bank, så vil du komme til at handle i det man kalder “Direct Market Access”, hvilket overordnet betyder, at banken tager den samme position i markedet, som du gør. Banken kommer til at tjene penge, når du tjener penge. Banken har den samme interesse som dig, og vil derfor aldrig positioner sig imod dig. Der, hvor banken i sidste ender tjener penge, er ved kurtage og gennem finansiering. Kurtagen fungere på samme måde som med aktier. Finansieringsindtægterne de kommer fra, er den tidligere nævnt marginhandel. 

1 tanke om “Her er alt, du skal vide om CFD´er”

Skriv et svar