Fødselsdagen, du aldrig bliver for gammel til

Du bliver aldrig for gammel til at holde fødselsdag, det er en tradition, som går igen år efter år i alt den tid, du er her på jorden. Danskerne går meget op i fødselsdage både med det danske flag, gaver, kager, pynt og hygge. Det er en dag, som ofte bliver fejret med venner og familie, hver fødselsdag har sine minder, og nogle er da også bedre end andre.

Den klassiske fødselsdagssang

Noget af det vigtigste til en fødselsdag er en god fødselsdagssang. Den danske klassikker, ”I dag er det Oles fødselsdag”, som er skrevet af Otto Mikkelsen, er ofte den sang, der bliver sunget til fødselsdagen. Fødselsdagssangen blev udgivet for første gang i 1913, det er altså ved at være nogle dage siden, men sangen holder endnu. Der er visse steder i sangen, der kan justeres alt efter alder, f.eks. ”Og når han hjem fra skolen går” kan blive til ”Og når han hjem fra arbejde går”.  Det kan også være, at mor og far skiftes ud med mandens eller konens navn eller børnenes navne. Det er derfor en universal sang, som sagtens kan bruges hele livet igennem.

Hvad der skal være til en fødselsdag?

Udover en god sang så er det hyggeligt at fejre fødselsdag med nogle gæster. Om det er i et stort selskabslokale med mange mennesker til suppe, steg og is, eller det blot er med den nærmeste familie i hjemmet, det er op til dig. Er det en lille hyggestund med din nærmeste familie, kan du lave lidt bagværk til jer. Det kan f.eks. være en lækker lagkage med flødeskum og jordbær, det kan også være, at du vil have lækre hjemmebagte boller, som er lavet efter din mormors opskrift. Til at skylle det hele ned med kan du servere kakao og kaffe.

Skriv et svar