Få den perfekte spisestue med det rigtige spisebord og spisebordsstole

Spisebord og spisebordsstole

Skab rum

En utrolig vigtig ting i boligindretning, særligt i større rum, er at skabe ”rum i rummet”. Hvis du har en decideret separat spisestue, er dette allerede gjort for dig, men hvis dit spisebord og dine spisebordsstole står i en større stue der også tjener som opholdsstue, er det vigtigt at du klart får markeret dette. Dette kan gøres på en række måder, og vi ser på to her, hvor den første er at bruge møblementet til at skabe følelsen af rum.

Dette kan igen gøres forskelligt, men ofte kan et større møbel, som for eksempel en sofa, være meget god til at markere. Også et tæppe kan binde flere møbler sammen i et rum. Easys Ryatæppe, der kommer i en række farver, er en god kandidat til dette. Den anden måde du kan skabe rum, der dog ikke udelukker den første, er med lys. Her gælder det om at have en eller flere lamper, der kun oplyser spiseområdet i stuen, og dermed forøger følelsen af rum.

Rundt eller rektangulært bord?

Spisebordet er selvfølgelig en hver spisestues centrum, så valget af bord har meget indflydelse på resten af rummet. En virkelig god ting at overveje i denne sammenhæng, er formen på bordet – skal det være rundt eller rektangulært? Rektangulært er ofte standardvalget, men flere og flere falder for et rundt spisebord. Og det er ikke svært at se hvorfor.

Et rundt spisebord giver en god intim stemning i hverdagen, men kan typisk slås ud, hvis der skal sidde flere med. Et godt eksempel på et sådant bord, er NorD’s Ø120 spisebord. Dette flotte bord i hvidolieret egetræ og plade i stonelook, vil passe ind i de fleste hjem, og har en perfekt størrelse for en typisk familie i hverdagen, men kan slås ud hvis det bliver nødvendigt.

Tænk multifunktionelt

Et spisebord og spisebordsstole er bliver ofte brugt til andet end spisning. I takt med, at mange har åbnet deres stuer og køkken, bliver spisebordet ofte der hvor der arbejdes hjemmefra, aves lektier og en række andre ting. Derfor er det smart at tænke denne multifunktionalitet ind i valget af spisebord, men særligt også spisebordsstole. Disse skal gerne ikke blot kunne bruges til at spise i, men også være behagelige som en slags ”kontorstole”.

Spisebordsstole fra Nord i træ klarer denne multifunktionalitet ganske godt. Stolen, der er i hvidolieret egetræ og med sort læder, står godt til en række spiseborde, og er generelt bare en lækker spisebordsstol. Dens virkelige fordele ligger dog i den gode rygstøtte og behagelige armlæn, der gør den behagelig at sidde og arbejde i. Dens lækre, minimalistiske design gør også, at den kan placeres andre steder i boligen. På den måde kan man have ekstra stole til gæster, uden at skulle opbevare dem fra gang til gang.

Match i farver og materialer

For at skabe en virkelig stilet spisestuen er det selvfølgelig vigtigt, at spisebord og spisebordsstole matcher, ikke blot med hinanden, men også med det omkring dem. Hele spisestuen skal gerne hænge sammen, både i farver og materialer. Et godt eksempel er det bord og de stole der allerede er nævnt i denne guide. Deres farver og materialer står godt sammen og kan generelt passe godt ind i de fleste hjem.

Hvis du dog for alvor vil have en spisestue der føles sammenhængende, bør du starte med en såkaldt farveskala. Her vælger du, før du køber eller maler noget, omkring 3-4 farver, der skal gå igen i spisestuen. På den måde sikrer du dig, at det du køber, passer sammen. Du kan også med fordel tænke materialer, som for eksempel lyst træ, ind i denne farveskala, for et ekstra flot resultat.

Skriv et svar