Efterisolering

Efterisolering er en renovation af dit hus som er med i den kategori af miljøvenlige renovationer. Dette skyldes i alt sin enkelthed at når du efterisoler, mindsker du det energitab, som du eller vil have gennem dine store overflader på dit hus. Derfor er det eng od ide at overveje at efterisolere der hvor det kan lade sig gøre. Det vil også være med til at mindske CO2 mærkede fra dit eget hus. Det virker måske ikke af meget i en global verden hvor klimaregnskab og CO2 kvoter flyver om ørene på en, men hvis alle løfter en lille del af byrden vil det have en stor effekt på det samlet regnskab.

Står du i en salgssituation, og skal have kigget dit hus efter i sømmene, er energimærkningen også noget der bliver bemærket. Dette sker både i tilstandsrapporten, men også på selve salgsmaterialet af dit hus. Det betyder noget for dem der skal overtage dit hus hvordan energimærkningen er på huset. Både i hvordan man udstiller sig ud mod verdenen, men selvfølgelig også på den rent økonomiske bane, hvor der vil have en direkte effekt på varmeregningen.

Hvis du har truffet det fornuftige valg at få efterisoleret dit hus, er der nogle vælg af materialer du skal tage. Der er med tiden kommet flere forskellige valgmuligheder af fx isolering til loft og hulmur.

Af disse materialer kan der nævnes til hulmur forskellige typer af mineraluld som fx granulat, papiruld, og polystyren som er sådan nogle små kugler. Det er også muligt i en hulmursisolering at efterisolere med perlit, som er fremstillet af vulkansk sten, som har en rigtig god isoleringsevne, da selve stene indeholder luft.

Der findes også de lidt mere utraditionelle isoleringsformer som kan benyttes til efterisolering forskellige steder. Har kan der nævnes træfibre som i små stykke blæses ind i fx vægge eller på loftsrum. Træet er behandlet så det ikke rådner mm. Af andre alternative efterisoleringsmuligheder kan der nævnes, hørfibre. Hørfibre fremstillers i ruller eller måtter, og anvendes primært til efterisolering af lofter, eller i selve traskeletter forskellige steder i huset.

Som en sidste utraditionel mulighed for efterisolering, kan nævnes et materiale som hampfibre. Hampfibre fungere i princippet på sammen måde som hørfibre. Her er der også tale om et produkt der kommer i ruller eller i måtter og primært bruges på lofter og i trækonstruktioner.
Set helt op fra og ned er der en række indlysende grunder til at efterisolere. Der er nævnt miljøaftrykket og salgsprocessen, men der er alligevel en række andre gode grunde til at efterisolere.

Hvis man vælger at isolere på den udvendige side af sin dagligstue eller andre steder, er det 30% mere energieffektivt end indvendig isolering. Dette skyldes at du ’pakker’ hele huset ind i isolering, og får dermed brudt eventuelle kuldebroer. Når du vælger at isolere på denne måde, vil du også få effekten på indersiden af dine vægge. Der er også den lille, men betydningsfulde detalje, at vælger du at isolere på ydersiden af dine vægge, så skal du ikke til at fjerne stuk, radiatorer, og andet godt der kan sidde i vejen hvis du vil isolere på indersiden af væggen.

Skriv et svar