Bomuldsgarn er et godt valg til strikkeprojektet

Bomuldsgarn er perfekt til dig, der elsker at strikke, og som ofte har gang i de store strikkeprojekter. Har du det, så ved du måske, at det har stor betydning for resultatet, at du vælger det rigtige garn. Der findes mange forskellige materialer at vælge i mellem, og mange vælger det ganske normale uld.

Her kan du dog vælge bomuld i stedet for, hvis du gerne vil have et resultat, der er mere holdbart. Bomuldsgarn er nemlig mere slidstærkt end den almindelige uld, hvilket betyder, at den færdige trøje eller pude holder i længere tid. Der findes mange gode grunde til at vælge bomuld, så hvis du mangler nyt garn til strikkeprojektet, så læs med herunder.

Hvad er bomuldsgarn?

Bomuldsgarn er udvundet fra en bomuldsplante. Det består af næsten ren cellulose, og derfor har garnet en meget stærk struktur, så det færdigstrikkede produkt er meget holdbart.

Når du køber bomuldsgarn, så kan du vælge at gå efter det, der har fået en merceriseret behandling. Merceriseret bomuld gør fibrene stærkere og betyder, at garnet holder bedre på farven. Derudover kan det bedre tåle en vask, og vil skrumpe i langt mindre grad, end almindeligt uld gør ved vask.

Mange forskellige egenskaber

Bomuldsgarn har mange forskellige gode egenskaber, der gør det værd at vælge som materiale til det næste strikkeprojekt. Derfor er der også mange muligheder med det, og det kan bruges, uanset om du strikker en ny cardigan eller en bamse til børnene.

Bomuld har gode egenskaber, når det kommer til at holde på varmen. Derfor fungerer garnet udmærket, hvis du skal strikke en sweater eller et par vanter, der skal holde kroppen varm i de kolde tider.

Bruger du 100 % bomuld, når du vælger dit garn, så er du også sikker på, at du får det bedste resultat. 100 % bomuld betyder, at du får det blødeste og rareste stykke tøj, når du er færdig med at strikke.

Kombinér med andre materialer

Bomuldsgarn fungerer godt alene, men det fungerer lige så godt til at blande med andre materialer. For eksempel er silke et godt materiale at blande bomuld med, da silke er et lidt stærkere materiale. En god blanding af for eksempel silke og 100% bomuld kan give et godt, blødt og slidstærkt resultat.

Mange forskellige farver

Bomuldsgarnet kan som nævnt bruges til det meste, da det har de mange forskellige egenskaber. Fordi det består af næsten ren cellulose, er det også mere modtageligt over for farve. Derfor finder du garnet i mange forskellige farver. Så hvis du er i gang med en kontrastfyldt sommerponcho eller en farverig julesweater, så er bomuld det helt rigtige valg.

Der findes mange forskellige materialer at vælge i mellem, og vælger du bomuld, så kan du være sikker på et lækkert resultat. Bomuld kan med fordel bruges til tøj til børn, da det er meget blødt i strukturen. Derudover er materialet meget stærkt og tåler vask op til 60 grader. Så hvis du mangler nyt garn til dit strikkeprojekt, så overvej bomuldsgarn.

Bomuldsgarn der er værd at overveje er fra enten Drops Design eller Viking Garn. Det er begge super mærker til en overkommelig pris

Skriv et svar