Undgå arbejdsskader på kontoret

Annonce

Sygemelding. Arbejdsprøvninger. Jobcentre. Sygedagpenge. Det lyder ikke just som lykken, gør det? Passer du ikke på dig selv, når du er på arbejde, så kan du ende med at blive sygemeldt og ikke vide, hvornår du kan komme tilbage i beskæftigelse. Denne usikkerhed er hverken rart for vores professionelle eller personlige liv. Din arbejdsgiver har meget af ansvaret, men du må også selv kende til de vigtige forholdsregler således du passer på dig selv. Læs hvordan, herunder.

Den rette arbejdsstilling

I sandheden, så er der ingen ”rette arbejdsstilling”. Der er nemlig flere. Flere er kerneordet her, da det ikke er sundt for din krop at sidde i den samme stilling fra 8-16, dagligt. Du skal derfor huske at variere dine arbejdsstillinger. Når du sidder ned, er det vigtigt, at du ikke falder sammen, men holder ryggen rank, således din nakke og rygsøjle er i en lige linje. Denne stilling kan blive hård i længden, så benyt dig af dit hæve -sænke bord og rejs dig op. Du vil hurtigt finde ud af, at dagen går hurtigere og uden ømme muskler og led.

Det bedste udstyr

Din arbejdsgiver har ansvaret for at købe det bedste udstyr ind til sine medarbejdere, således de undgår arbejdsskader. Derfor er hæve -sænkeborde blevet en fast del af de fleste virksomheder. Dog opstår der mange arbejdsskader ved brugen af mus, når der arbejdes meget ved computere. Med denne lækre unimouse, får du mulighed for at få en flot designet mus, hvor du selv kan justere hældningen til tommelfingerstøtten. Således passer du på arme, skuldre og ikke mindst nakken.

Den rette mængde pauser

Det er nemt at blive ivrig efter at nå en helt masse på jobbet. Det giver arbejdsgiveren et godt indtryk af dig og derfor pulser du derudaf. Har vi travlt og sidder vi længe med det samme, så begynder vi at spænde i vores muskler og får herigennem unødige muskelspændinger. Husk derfor at benyt dig af dine pauser. Gå en tur rundt om kontorbygningen eller sæt dig i en anden stol, som tilbyder din krop en anderledes komfort.

Skriv et svar