Spar tid og tålmodighed og gør din have hurtig færdig

Det er ikke alle, der har grønne fingre, og ej heller tålmodighed til at vente på planter og buske. Nogle gange skal det bare være nemt og stadig give et flot resultat.

Heldigvis findes der planter og buske, som passer til disse behov. Nogle planter passer næsten sig selv, samtidig med at de er yderst dekorative. Og der er intet galt i at tage “den nemme løsning”.

Læg budgettet for haven

Skal du starte helt forfra med haven, og er der mange ting, du gerne vil have til haven, er det nok en god idé, lige at lægge tallene sammen. Især hvis du vil have “færdige produkter”. “Færdige produkter” henviser her til især buske og træer, som er ældre og dermed “færdigvokset”. Dette betaler man lidt ekstra for, da du ikke selv har skulle passe træer og buskene, i de første skrøbelige år.

Få et levende hegn på rekordtid

Det er yderst populært at bruge hække som afskærmning rundt om huset, og med god grund. Med et “levende hegn”, kan du helt selv bestemme højden, og det er ligeledes også mere farverigt, samt miljøvenligt.

Et populært valg til hækken er bøgehækken. Det er en type, som giver dig mulighed for et rigtig tæt hegn, når først den er fuldt udvokset. Dog er det også en langsomt voksende type, hvilket ikke er oplagt til den utålmodige person. Det er der også en løsning for. Med en færdig hæk, kan du plante hækken med det samme, uden at skulle vente på at den vokser sig tæt. Det koster normalt også lidt mere, men for nogen er det pengene værd.

De bøgehæk priser du finder online og hos plantehandlere, kan variere meget. Og da der kan være tale om mange penge, er det værd at lave sin research på priserne, inden man køber hækken.

De flotte og nemme blomster

Der findes mange forskellige typer blomster, som man kan vælge til sin have. Og der er stor forskel på, hvor meget de skal passes og plejes gennem året. Det er ærgerligt at bruge tid og penge på dyre blomster og planter, hvis du ikke kan formå at passe dem, efter deres behov.

I disse tilfælde kan det anbefales at anskaffe de hårdføre og selvpassende blomster. Tager vi for eksempel blomsten Storkenæb, finder vi i den en hårdfør art, som trives i det danske klima. Det er en flot blomsterstaude, som findes i mange forskellige farver. Du kan fx finde tilbud på blodrød Storkenæb. Den har en flot pink farve, på trods af sit “blodrøde” navn. Det er desuden en staude, der vokser hurtigt, så du kan nyde de mange blomster med det samme.

Skriv et svar