Skjul din IP-adresse med VPN på telefonen

VPN-services er effektive til at skjule din IP-adresse når du surfer nettet på din computer, og super nemme at installere gennem browser udvidelser. Med et VPN kan du skjule din IP-adresse og dermed også hvor du befinder dig, hvilket gør det umuligt for tredjeparter at spore dit internetforbrug. I nutidens verden bruger vi dog vores smartphones mere og mere, og derfor kan det naturligvis også være meget relevant, at installere et VPN på sin telefon, så det man laver på telefonen, også er krypteret og privat. Men er det muligt at bruge et VPN på sin telefon?

 

Kan jeg bruge et VPN på min smartphone?

 

Ja det kan du. Der er mange forskellige VPN-muligheder til smartphones og andre internet-forbundet enheder. Det kan være en meget god ide at benytte sig af et VPN på sin telefon til f.eks. at skjule betalingsinformation som kreditkortinformationer, eller bare personlige data som du har gemt på telefonen. Mange VPN-udbydere tilbyder mobile VPN-services, som du kan downloade direkte fra Google Play Store eller Apples App Store.

 

Installering af en VPN-forbindelse på din telefon

 

Heldigvis er det en forholdsvis nem proces at installere et VPN på sin smartphone, så det skal ikke være det der holder dig tilbage. Installationsprocessen er typisk lige så simpel som at installere en hvilken som helst anden app på sin telefon. Når du har fundet ud af hvilken VPN-service du vil benytte dig af, skal du simpelthen bare ind på din telefons app store, og downloade VPN-servicens app. En troværdig og pålidelig VPN app koster typisk mellem 20-60 kroner om måneden. Der findes dog flere forskellige gratis VPN-services, men de er sjældent specielt gode og langt fra lige så effektive og pålidelige som de betalte versioner.

 

Efter du har downloadet VPN appen er setup processen meget brugervenlig, og igen, lidt lige som at installere en hvilken som helst anden app. Du vil blive ført gennem en installationsproces, og i løbet af blot ganske få minutter kan du have din VPN app oppe at køre. Det at tænde VPN’et på din telefon er lige så simpelt som at sætte en alarmklok til næste morgen. Det kræver ikke mere fra dig end at du går ind på VPN appen, vælger et land og derefter tænder for VPN’et. Der skal ikke mere til for at forbedre din sikkerhed end dette.

 

Efter at du har installeret appen og sørget for at indstillingerne er som de skal være kan du med ro i maven benytte dig af internettet på din telefon, velvidende at tredjeparter ikke længere kan sidde og følge med i hvad du foretager dig. Hvis din telefon tit er koblet op på offentlige netværk, er VPN appen også en meget effektiv og simpel måde, at forvandle et ellers meget usikkert offentligt netværk til en sikker og krypteret forbindelse.

 

Det korte af det lange er altså, at du godt kan installere et VPN på din smartphone. Hvis du ofte betaler for ting over din telefon, ofte bruger offentlige netværk eller bare ønsker at anonymisere hvad du bruger nettet på din telefon til er et mobilt VPN altså en god ide.

http://ip-nu.dk/

Skriv et svar