Sex og Covid-19

Selvom vi står i en global pandemi, skal sex stadig være dejlig-og sikker. Pandemien har påvirket rigtigt mange menneskers sexliv. Dvs. både for folk som ledte efter en partner, lige var begyndt med en partner, ja selv dem som allerede var i fuldt etablerede forhold. Så, er der nogle bestemte forholdsregler mht. sex under Corona-pandemien? Og er der nogle gode idéer at hente hvis sexlivet skal peppes lidt op? Læs mere her.

Generelle retningslinjer

Husk at al afstand under 1.5meter øger din smitterisiko markant, så de fleste seksuelle aktiviteter betyder dermed en øget smitterisiko. Men der er indtil videre ingen beviser for at man kan få Covid-19 via hverken sæd eller vaginale væsker, men videre forskning anbefales. Der er bevis for smitterisiko i forbindelse med fækalsmitte, så analsex er måske ikke lige til nu. Men uanset hvad, så anbefales det at have mundbind på. Det er fordi Covid-19 nemt overføres gennem spyt eller dråber, så på med mundbindet.

Til det veletablerede par

Hvis du er så heldig at have din partner i samme hus, eller hvor i fysisk har haft mulighed for at være sammen, så er der mange ting I kan gøre hvis sexlivet trænger til et løft. Hvad med at prøve nogle nye kondomer? Altså en anden slags end jeres sædvanlige mærke. Der findes så mange forskellige slags der kan hjælpe med at stimulere både dig og din sexpartner. Prøv med knopper, riller, smag eller med f.eks. glidecreme for en ny oplevelse, find forskellige slags her.

Til parret der ikke kan ses fysisk

Hvis du og din partner ikke kan være sammen fysisk for øjeblikket så er der stadig rigtig mange måder I kan være sammen på. Og det er det sikreste mht. at undgå Covid-19 smitte! Hvad med at eksperimentere lidt? I kan selvfølgelig se hinanden online med diverse sikre portaler gennem videoer, billeder eller live opkald. Det kan også være en idé at tage noget frækt på mens I chatter, eller at sende nogle hotte beskeder til hinanden for at få din partner i det rette humør. Dertil kan man også købe lidt sexlegetøj til egen brug til hinanden og få det leveret til deres hjemadresse. Onani er jo den sikreste form for sex der findes mod Covid-19, sexsygdomme og uønsket graviditet. Der findes et stort udvalg af sexlegetøj på nettet, så det er bare med at få taget springet og prøve noget helt nyt.

 

 

 

 

Skriv et svar