Sådan vælger du de bedste spisebordsstole til dit spisebord

Lad være med at droppe et fantastisk spisebord, bare fordi det ikke kommer med matchende stole. Dit bord og spisebordsstole behøver ikke at matche en til en. Dine stole har brug for at passe til dit bords skala og stil. Her er hvad du skal overveje, når du vælger spisebordsstole til dit spisebord. 

 

Skala 

For den bedste komfort skal de respektive skalaer på dit spisebord og spisebordsstole passe sammen. Hvis du måler fra toppen af ​​bordet til gulvet, varierer de fleste spiseborde fra 71 til 79 cm høje; 76 cm højde er den mest almindelige. Fra toppen af ​​sædet til gulvet varierer spisestole ofte fra 43 til 50 cm høje. Det betyder, at afstanden mellem sædet og bordpladen kan være alt lige fra 20 til 35 cm. De fleste personer finder dog en afstand på 25 til 30 cm den mest behagelige, men den varierer efter bordpladens tykkelse og størrelsen af spisebordet. 

 

Sædehøjde 

For at finde afstanden mellem sæde-højde-til-bord-højde, som du finder mest behageligt, så skal du teste et bord (eller borde) med en blanding af forskellige spisebordsstole. Mål ikke bare fra bordets top til sædet. Du skal måle fra bunden af ​​bordpladen til stolens sæde øverste kant.  

Bemærk, om stolens sæde er hårdt eller polstret. Polstrede sæder har en tendens til at komprimere, når du sidder. Hvis polstringen er tyk, kan kompressionen være betydelig. For at få en nøjagtig måling, skal du måle fra toppen af ​​det polstrede sæde til gulvet, mens der ikke sidder nogle på spisebordsstolen og derefter få nogen til at måle det igen, mens du sidder på den. Tilføj forskellen mellem de to til din ideelle afstand mellem bordet og sædet. 

 

Bredde og dybde 

Skala handler ikke kun om den rigtige højde. Du har også brug for spisebordsstole, der faktisk passer under dit bord. Hvis de ikke gør det, så kan det føles ukomfortabel, og du kan beskadige både bord og spisebordsstole. 

Stolene, du placerer i hver ende af et rektangulært eller ovalt spisebord, skal glide under bordet uden at støde ind i bordbenene. Disse retningslinjer gælder også for hver stol, du bruger med firkantede og runde borde. 

Hvis du planlægger at bruge to eller flere spisebordsstole på hver lange side af bordet, skal du sørge for, at der er plads til at skubbe dem nedenunder uden, at de rører hinanden eller bordets bund eller ben. Hvis stolens sæder rører ved hinanden, kan dine gæster føle sig trange og ubehageligt tæt på hinanden. Det samme gælder for rundborde; efterlad mindst 5 cm mellemrum mellem hver stol. 

 

Armlæn- og ryghøjder 

Hvis du bruger spisebordsstole med armlæn, skal du sørge for, at armlænene ikke rører eller støder bunden af ​​bordpladen. Ud over den uundgåelige skade, som dine stolearme vil lide, kan personerne, der sidder på stolene muligvis ikke sidde tæt nok på bordet til at spise komfortabelt. 

Den sidste bekymring ved valg af stole til dit spisebord er forskellen mellem bordhøjden og den samlede stolehøjde. Sørg for, at ryggen på dine stole er højere end toppen af ​​bordet. Højere er bedre, men en højdeforskel på 5 cm er det absolutte minimum.  

 

Stil 

Udover at vælge borde og spisebordsstole i kompatibel skala skal møblerne jo se godt ud sammen. Stilarterne skal også være matchende. At vælge borde og stole med et fælles element sikrer normalt, at de ser godt ud sammen. Det fælles element kan være tidsperioden, farvetonerne eller materialevalget. Det kan endda være et enkelt designelement, såsom benene eller fødderne på et af møblerne. Ellers er valget faktisk helt op til dig, hvilke stole du vil vælge til dit spisebord.  

Skriv et svar