Sådan lever du bæredygtigt – 3 råd

Vi lever i en tid, hvor der er prisstigninger på stort set alt og inflationen brager derudaf. Der kan være mange danskere, der her kommer i klemme økonomisk, fordi de ikke er vant til så høje priser, samtidig med, at mange af lønningerne ikke er fulgt med denne stigning. Der kan derfor være al god grund til at se på, hvordan man kan leve mere bæredygtigt. 

Genbrug alt, du kan 

Der har været en tendens til at bruge og smide ud, så det stod ud af folks ører og øjne. Denne tendens er heldigvis, for miljøet, stoppet lidt op, fordi man simpelthen ikke har det samme økonomiske råderum længere. Her skal man nu tænke mere på, hvad man bruger sine midler på og hvor man kan spare. Her kan du med fordel tænke meget mere i genbrug. Her kan du genbruge mange ting i hverdagen, som du ellers ville smide ud og dernæst købe nyt af. For eksempel kan toiletruller bruges kreativt, både til fuglefoder og som en mobilholder til telefonen. Se på instagram og pinterest, hvordan dette bliver gjort. Du kan også bruge genanvendelige bageredskaber og madindpakningspapir, som ikke skal købes igen og igen. 

Lån for en kort periode

Har du brug for ekstra penge i en kort periode til at starte den bæredygtige livsstil op, for eksempel hvis du ved, at du får pengene hurtigt ved udgangen af måneden, kan et af de billige lån, der findes på markedet, være en mulighed. Her får du oversigten over, hvordan disse lån er skruet sammen og vilkårene for dem. Husk altid at det er en kortsigtet løsning og at det med småt også skal læses, før du skriver under, så du ikke ender med en meget større udgift end før, du tog lånet. 

Mad af rester

Mange smider bare maden ud, når den ser lidt slidt ud. Her kan du med fordel lige overveje igen, om du kan bruge madresterne fra gårsdagens aftensmad eller frokost og blande den op i næste dags ret. Det er alt sammen noget, der til sidst på måneden kan mærkes på pengepungen, og du vil være glad oveni, fordi kloden kommer til at mærke det. 

Skriv et svar