Problemer med kroppen? Overvej at gå til din fysioterapeut

De fleste af os kan ofte føle en hektisk livsstil på egen krop. Hvad end problemerne kommer fra sport, dårlig siddestilling på arbejdet eller noget helt tredje, så er det irriterende, når kroppen ikke virker, som den skal! Men vidste du, at mange problemer kan afhjælpes af din fysioterapeut? Vi har talt med vores egen fysioterapeut i København, om nogle de ting en ’fys’ kan hjælpe med.

Ondt i lænden

Ondt i lænden er et ret almindeligt problem i Danmark. Faktisk menes det, at 35% af alle danskerne mærker smerter i lænden årligt.  Smerterne herfra kan være ret kraftige og resultere i både dårlig søvn og dårligt humør på grund af irritationer.

Henvises du til en fysioterapeut med ondt i lænden, resulterer det ofte i, at du opnår hurtigere lindring af dine problemer. Det sker ved rådgivning, og i tilfælde af mere kroniske smerter ved at sammensætte f.eks. styrketræningsprogrammer, bevægelsesvejledninger m.m.

Diskusprolaps

Mange vil straks tænke ”åh nej”, hvis de får konstateret en diskusprolaps i lænd eller nakke. Men heldigvis er de til tider voldsomme skræmmebilleder overdrevet. En ”diskus” er en udsivning af den bløde indre del fra en diskus-skive ryggen. Det kan give smerter, hvis en nerve kommer i klemme, men mange har faktisk en diskusprolaps uden at overhovedet bemærke det.

Varigheden af prolapsen er meget individuel, hvorfor den kan være til irritation i alt fra uger til måneder. Ofte går den i sig selv igen, men din fysioterapeut kan også hjælpe, hvis prolapsen er streng. Mange får f.eks. massage for at tage nogle af symptomerne. Det bedste råd herudover er, at man holder ryggen stærk og i god form.

Tennisalbue

En tennisalbue er en meget almindelig problematik for både håndværkere og kontoransatte. Smerterne kommer ofte på ydersiden af albuen, hvor smerterne kommer som følge af en betændelse i senerne. Smerterne kan dog starte helt fra håndleddet og op til albuen.

Du kan selv lave hjemmeøvelser for at få tennisalbuen til at gå væk, og en fysioterapeut kan også hjælpe. Typisk går der 6-12 mdr., før problemerne er helt væk.

Skriv et svar