Maksimér din træning

Hører du til gruppen, der træner og træner, men ingen resultater opnår? Du føler, at du yder dit bedste, og at du træner meget, men at du ikke rykker dig. Her får du en guide til, hvordan du maksimerer din træning, så du opnår de bedste resultater.

1. Styrketræning

De fleste tror, at cardiotræning er det bedste valg, når det gælder et vægttab, men dette er ikke tilfældet. Cardio er godt for kredsløbet, fordi man træner hjertet og lungerne i længere tid ad gangen end ved styrketræning. Styrketræning bidrager til en øget fedtforbrænding og er derfor det bedste valg i forhold til et vægttab. Cardio forbrænder kalorier under træning, hvor styrketræning forbrænder kalorier både under og efter træningen. 

Med Cardio forbrænder du både muskler og fedt, hvor du med styrketræning forbrænder fedt og opbygger muskelmassen. Du kan dermed opnå en øget forbrænding og samtidig få en defineret krop. 

2. Proteiner

Efter træning er det en god ide at indtage protein i form af for eksempel proteinshakes. Protein vil hjælpe dig med at opbygge muskler efter træning. Når man indtager en proteinshake efter ens træning, giver man sine muskler en byggesten af ernæring, som er nødvendig, hvis man vil opbygge muskler og ikke tabe muskelmasse. 

Udover at opbygge muskler bidrager en proteinshake også til at forebygge muskelskader og fremme restitutionen efter en træning.

3. Løft tungt

Vejen frem er få, men tunge luft frem for mange, men lette løft. Når man løfter tungt, overbelaster det musklerne i sådan en grad, at de vil skrige efter energi i flere timer efter, at træningen er overstået. Denne energi henter de fra fedtet på kroppen så længe, at du er i kalorieunderskud. Energien henter musklerne fra hele kroppen, så det er i princippet lige meget, hvilke muskelgrupper du træner så længe, at du løfter tungt. Hvis du træner dine arme, kan de sagtens hente energi fra fedtet på din mave. 

Det er derfor vigtigt ikke at spottræne. Det nytter ikke noget kun at træne maven, fordi det er der, man gerne vil have fedtet væk. Når man gør det, rammer man kun de små muskelgrupper, og de har ikke brug for særlig meget energi, og dermed får man ikke fedtforbrændingen i gang. Man skal derfor fokusere på at ramme de store muskelgrupper og gerne flere af dem i samme øvelse, så man øger forbrændingen og dermed taber sit fedt og opbygger sine muskler. 

Skriv et svar