Hvad din hund virkelig har brug for: Ernæring og vitaminer

Du elsker din hund, men det kan være svært at vide, hvad den har brug for. Hunde er kødædere og har brug for protein i deres kost, og derfor indeholder mange mærker af hundefoder animalske biprodukter som f.eks. fjerkræmel eller kødmel.

Det er dog ikke alle hunde, der har brug for så meget protein, fordi forskellige racer har forskellige ernæringsbehov. Mindre racer har ofte brug for mindre protein end større racer, fordi størrelsesforskellen betyder, at der er mere muskelmasse på en mindre kropsramme. På samme måde har hvalpe også brug for et højere niveau af proteiner i deres kost sammenlignet med en voksen hunds behov.

Denne artikel vil fokusere på, hvilke næringsstoffer din hvalp har brug for for at leve sundt, og hvordan du sikrer dig, at den får den rette balance af vitaminer for at opnå optimal sundhed! 

Din hund har brug for proteiner

Porteiner er nødvendigt for at opretholde muskelmasse og også fremme sund vækst. Det er vigtigt, at du ved, hvilke proteinkilder der er i din mad, især hvis den indeholder animalske biprodukter som f.eks. fjerkræmel eller kødmel. Disse ingredienser vil give en masse protein, men kan være vanskelige for nogle hunde at fordøje ordentligt, fordi de indeholder et højt indhold af fedt og andet kød, som f.eks. svinekød og oksekød kan give maveproblemer. Nogle hunde kan også have en kødintolerance, og derfor er det vigtigt at læse etiketten grundigt, før du giver din hund nyt foder.

Disse vitaminer har din hund brug for

Mange vitamintilskud kan være skadelige for din hund, især hvis de gives i for store mængder. Hunde har brug for vitaminer som A, D og E i deres kost, men ikke i høje doser, da dette kan føre til sundhedsproblemer som allergier eller hudlidelser. B-vitamin er et andet vigtigt næringsstof, som hunde har brug for – en form af det er biotin, som findes i lever og æggeblommer.

B-komplekset kan også være gavnligt for din hunds sundhed, da det sikrer, at kroppen er i stand til at omsætte proteiner, kulhydrater og fedtstoffer korrekt. Et kornfrit foder af god kvalitet indeholder alle disse vitaminer, som er vigtige for at opretholde et sundt immunsystem og optimal væksthastighed. Sund hud, skinnende pels og stærke tænder og knogler er tegn på en afbalanceret kost til din hund, så du kan se forskellen.

Hundemad af god kvalitet er vigtigt , men det er også vigtigt at vide, hvilke næringsstoffer de enkelte typer foder til kæledyr indeholder, og hvordan det gavner din hund.

Skriv et svar