Hvad betyder særejer?

Der kan være mange begreber og ord, som man ikke forstår eller har hørt for i forbindelse med arv. Arv kan være meget kompliceret, og det er desværre også noget, man oplever, der ofte lægger op til en konflikt i familien, fordi man ikke kan finde ud af, hvordan arven skal deles. Det kan være, at du også er stødt på begrebet ”særeje” i forbindelse med dette. Måske du ikke ved, hvad det er. Men så er det noget, som du kan blive klogere på i denne artikel.

 

Særeje og ægtepagt

Man kan sige, at særeje er en form for formueordning. Har man særeje, så betyder det, at man ikke skal dele ud af den formue til andre, som man har. Det kan være, at du har hørt om forbindelse mellem særeje og ægtepagt og tænkt på, hvad det er for noget. Særeje er noget, som man kan lave i forbindelse med flere ting. Men der er mange, der vælger at lave det i forbindelse med en ægtepagt.

 

Særeje og skilsmisse

Det er f.eks. smart at have særeje, hvis man senere skulle være så uheldig at skulle igennem en skilsmisse. Med særeje sikrer man sig nemlig, at der er nogle ting, man kan få helt ”frit” uden at skulle betale noget af det. Det er hårdt nok at gå igennem en skilsmisse i forvejen, og derfor kan det også være fedt, at man har sørget for at give sig selv lidt bedre vilkår med særeje. Det kan være, at det er noget, du skal overveje at kigge nærmere på, inden du bliver gift (hvis du ikke er blevet det endnu).

 

Særeje og arv

Når det kommer til særeje og arv, så gælder det igen, at det man har som særeje, er noget, som man ikke skal betale af. Nu er det sådan, at man kan risikere at skulle betale en procentdel af det, man arver. Men du skal ikke trække et beløb fra det, du har som særeje. Det er noget, der også kan være fornuftigt at kigge på, inden den, du skal arve fra, ikke er her mere.

 

Særeje og gaver

Endeligt kan særeje bruges i forbindelse med modtagelse af gaver, hvor man opretter et særeje, så man er sikker på at kunne beholde denne gave, uanset hvordan ens situation skulle udfolde sig. Når man opretter et særeje, så er det meningen, at man laver det på en måde, hvor man deler en formue op på den måde, som alle kan blive enige om, der er mest retfærdig.

Skriv et svar