Hop sikkert på trampolinen

 

Det er vigtigt at sikre dine børn bedst muligt mod ulykker, når de hopper på en trampolin. Der findes flere ting, du kan gøre for at mindske risikoen for ulykker.

Vi har udformet denne guide til at hoppe mere sikkert på trampolinen.

Guide til sikker leg

For det første bør du vælge en trampolin med sikkerhedsnet. Uanset om det er en trampolin til nedgravning eller på ben, så er et sikkerhedsnet en god ide. Faktisk er det et lovkrav til trampoliner på ben.

For det andet skal du sikre dig, at din trampolin er i god stand. Det gør du ved at foretage regelmæssige sikkerhedstjek af den. Det er især vigtigt, at du kontrollerer, at sikkerhedsnettet er intakt, og at trampolinen ikke er slidt.

Endelig bør du lære dine børn, hvordan de skal hoppe på en trampolin. Det kan du gøre ved at have en øvelsesplads i haven eller ved at give dem et par tips til, hvordan de skal hoppe. På den måde mindsker du risikoen for ulykker betydeligt.

Det er også en god ide at der kun er 1 person der hopper på trampolinen ad gangen. Det er nemmere sagt end gjort, fordi der er ingen tvivl om at børn gerne vil hoppe sammen, og at tålmodigheden til at vente på at den anden er færdig med at hoppe, formentlig ikke er særlig stor. Ikke desto mindre er det mere sikkert at hoppe 1 ad gangen.

Derudover er en nedgravningstrampolin også mere sikker end en trampolin på ben. Der er nemlig ikke så langt ned til jorden på en trampolin der er gravet ned i jorden. På Kondition.dk kan du finde de bedste nedgravningstrampoliner. Dette mindsker risikoen for, at man falder ud. Derfor anbefaler vi at du graver den ned i jorden.

Sjov uden ulykker

Så husk: Vælg en trampolin med sikkerhedsnet, kontroller dens stand og lær dine børn, hvordan de skal hoppe på trampolinen. På den måde kan du være helt sikker på, at de har det sjovt og uden risiko for ulykker.

Du kan læse flere gode tips til sikkerhed på trampoliner på Sik.dk, hvor de bl.a har 5 gode råd til at hoppe sikkert på trampolin.

Skriv et svar