Gulvvarme – hvad er der af fordele og ulemper?

Når man taler om gulvvarme, er der tale om en gulvarmeløsning, der er baseret på el fremfor den traditionelle vandopvarmning.

Elgulvvarmen fungerer ved, at der er elektriske tråde, der fordeles over gulvet, som bliver varmet op. Man kan her vælge et få klæbet elementerne fast eller få varmekabler til indstøbning i betonet.

Men hvilke fordele og ulemper er der, når man vælger et elgulv? Det ser vi på her.

Fordele

Når man får lagt gulvvarmen ind via elkabler, er der mange gode fordele at komme efter.

Nogle af de ting, der gør et elgulv nemt at have med at gøre, er dets lave pris og enkelte installation ved etabling. Et elgulv kan typisk lægges på det eksisterende gulv – særligt hvis det er af beton. Typisk er elgulvet samlet i en rulle, der blot rulles ud over gulvet. Rullen er ofte under 0,5 cm i højden og det gør det nemt at lægge gulvet uden at tabe meget mere end samlet set 1 cm i rummets højde. Det bemærkes slet ikke.

Når elguvlet er lagt ud fra producentens forskrifter, opnås der en meget jævn og utrolig effektiv opvarmning. Modsat vandopvarmningen er elgulvvarmen hurtigere om at slå igennem. Desuden er det værd at bemærke, at vamen kommer nedefra, hvilket giver den effekt, at rummet føles varmere end den aktuelle temperatur.

Kroppen påvirkes i høj grad af den varme, som fødderne registrerer, og derfor vil det føles utrolig godt at gå på et gulv med en solid opvarmning via el. Faktisk er der tale om lidt af en luksusfølelse, som giver god komfort på særligt de kolde vinterdage i løbet af året.

Ulemper

Der er mange gode fordele ved gulvvarme fra el. Men alle mønter har en bagside.

For elgulvvarme er ulemperne, at det er dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme. Ligeledes vil en stor del af gulvvarmen gå til spilde, hvis gulvet ikke er isoleret tilstrækkeligt godt. Men det er tilfældet for alt varme, at der sker et større tab, hvis isoleringen halter efter.

Konklusionen?

Hvis du investerer i elgulvvarme, får du nemt lagt en god løsning, der sikrer behagelig varme i gulvet og en jævn varmestrøm med hurtig effekt fra det tændes. Det sikrer komfort og en varmere opfattelse af rummet. Ulempen kan dog være, at det er dyrere i drift, om end det er billigere at installere end andre opvarmningstyper.

Skriv et svar