Guide til valget af dørlås

Står du over for et låseskift til din hoveddør? Så gør du dig sikkert tanker om, hvilken dørlås der er mest optimal. Der kan nemlig være stor forskel på dørlåses design, funktionalitet og sikkerhed. Her kan du få et godt overblik over nogle af de mest udbredte typer af dørlåse i Danmark. Læs mere herfor mere udførlig information om konkrete dørlåse på markedet.  

Forskellige typer dørlåse

Udvalget af dørlåse er bredt og varieret, og valget afhænger af temperament og individuelle behov. Samtidig kan valget have sammenhæng med dørens type og tykkelse, og om der er integreret en låsekasse i døren eller ej. 

Mange finder sig godt til rette med et enkelt og velkendt nøglesystem. Mekaniske låse bliver låst ved, at en låserigel skydes ud fra dørens låsekasse, når du drejer nøglen. Her kan det være ideelt at kunne anvende den samme nøgle til enhver dørlås på matriklen.

En nyere og mere moderne løsning er en digital kodelås, som gør dig fri fra nøgler, der kan blive væk. Her er både sikkerhed, komfort og brugervenlighed høj. 

Ved smarte låse skydes låseriglen ud elektronisk. Låseformen kan betjenes ved brug af en nøglebrik eller kode. De ekstra tekniske smarte låse kan kontrolleres ved brug af fjernbetjening eller app.

Kontakt din lokale låsesmed

Har du ikke prøvet at skifte lås før, er det en god idé at tage kontakt til din lokale låsesmed. Låsesmeden har en bred viden om udvalget af forskellige låsetyper. Her vil du kunne få relevant hjælp til at træffe det rette valg af dørlås.

En låsesmed kender til forskellen på de forskellige dørlåses funktioner og sikkerheder, og her er det vigtigt at dele dine personlige ønsker og behov. Låsesmeden kan også hurtigt identificere, hvilken lås der vil være smart baseret på dørens type og tykkelse. 

I nogle tilfælde er det muligt for låsesmeden at reparere din nuværende lås, så et låseskift slet ikke er nødvendigt. Det kan være relevant, hvis låsen lever op til de nuværende sikkerhedskrav. Det gør den ofte, hvis den er mindre end 10 år gammel. Spørg din låsesmed til råds, hvis du er i tvivl.  

En anden fordel ved at alliere sig med en låsesmed er, at du her kan finde et konkret udvalg af låsetyper til bestilling. Samtidig kan du få hjælp til opsætningen af låsen, så du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt. 

Skriv et svar