Gør din hund mere Social

Hvorfor gøre min hund mere social

Når man lever med en hund er der flere grunde til at gøre hunden social. Først og fremmest er det svært at få gæster hvis hunden ikke bryder sig særlig meget om mennesker. Hertil er det også bare svært at arrangere noget derhjemme uden at hunden måske gør og ikke vil have nogen på besøg. 

Sidst men ikke mindst når du går tur med din hund er det svært hvis den er agressiv over for andre hunde og mennesker. Det gør praktisk talt din hverdag svær og du kan risikere at gøre andre hunde og ikke mindst mennesker utrygge og det er der ingen god ide i.

Hvordan gør jeg min hund social

Selvfølgelig skal du have en plan fra du får din hvalp og det er vigtigt du starter tidligt. Hvis du starter når hunden er et år er det meget svært hvis ikke for sent. Du skal derfor tidligt igang. Du kan starte med at læse hjemmesider om hunde og rådføre dig med eksperter. De kan helt sikkert hjælpe dig og der findes mange af dem på nettet. Hertil kan du selvfølgelig også gå til hundetræning og lære hele processen sammen med din hund.

Ang mennesker er det en god ide på et tidligt stadig at få besøg af familie og venner så hunden vænner sig til mennesker og lærer de er okay. På samme måde er processen faktisk med andre hunde. 

Hundeskoven er fantastisk

Et rigtig godt sted at møde andre hunde er hundeskoven. Her mødes hunde og leger og det anbefales du tager det roligt i starten. Lidt tid og måske en hund ad gangen indtil din hund lærer at andre hunde og ligeledes andre mennesker er helt okay og ufarligt.

Med en social hund bliver livet meget nemmere, du slipper også for at gøre andre mennesker og hunde utrygge hvis din hund er usocial og gør, så særg for at gøre din hund social så snart du får den hjem.

 

Skriv et svar