Få styr på hjemmekontoret

I dagens Danmark er der masser af muligheder for at arbejde hjemmefra – og nogle gange har du ikke noget valg. Hvad end det gælder et barns sygedag eller en global pandemi, så er det altid en god idé at have en arbejdsplads i hjemmet.

Det betyder ikke, du skal have et værelse dedikeret til hjemmekontor. Læs med her for at lære om, hvordan du bedst muligt kan skabe en komfortabel arbejdsplads derhjemme.

En god plads

En god plads til et lille hjemmekontor kan være alt fra et ekstra værelse, der også tæller som gæsteværelse, til et lille hjørne af stuen. Så længe, det er et sted, hvor du kan arbejde i nogenlunde ro og fred, og du kan holde styr på dine sager, er det godt nok.

Det er også vigtigt at sidde godt. Brugte kontormøbler København er en rigtig god mulighed for at skaffe møbler til hjemmearbejdspladsen, som du ikke bruger så ofte. Her kan du finde borde i den rigtige højde og stole, der tillader dig at sidde godt.

Du kan nemt lave en hjemmearbejdsplads med nogle ganske få remedier. Alt, du i princippet har brug for, er en stol og et bord. Pladsen kan sagtens bygges ind i et hjørne, men sørg for, du er tilpas med din arbejdsplads.

Disciplin på hjemmearbejdspladsen

Det er fristende at skrue ned for tempoet, når man arbejder hjemmefra. Chefen kan ikke se dig over skulderen, så du kan sagtens bare sætte dig til at arbejde i pyjamas eller træningstøj.

Men skal du arbejde hjemmefra i en længere periode, for eksempel i forbindelse med sygemelding, deltid eller fjernarbejde, så er det en god idé at skabe en rutine og holde lidt disciplin. Det er altid en god idé at stå op på et bestemt tidspunkt, spise morgenmad og gå i bad, for at simulere en ”almindelig” hverdag.

Når der kun er dig til at holde dig i ørene, er det også vigtigt, du får arbejdet gjort. Du kan evt. sætte en timer og bruge den til at holde dig ved skrivebordet. Når du går derhjemme helt alene, kan tid godt blive et uldent koncept. Sørg for at lave dit arbejde, men hold også nogle pauser.

Du kan udnytte, at du er hjemme, og gå en tur, når tiden passer. Så får du lidt frisk luft og får strakt benene, og du vil opleve et sundere og bedre arbejdsmiljø.

Skriv et svar