Få grøn opvarmning til din bolig

Drømmer du om at leve et grønnere liv og blive mere klimavenlig? Så er et godt sted at starte hjemme hos dig selv. Der ligger nemlig et stort potentiale i at optimere din bolig og gøre den endnu grønnere. Både for klimaet og for din økonomi. Læs med her og bliv klogere.

Få lavet en termografisk undersøgelse

Energioptimeringer i din bolig er ikke gratis, men de er ofte tjent hurtigt hjem igen. Langt størstedelen af din boligs energiforbrug går til varme. Derfor bør du som noget af det første, få lavet en termografisk undersøgelse, så du kan få kortlagt hvor stort din boligs varmetab rent faktisk er. Man bruger et termografisk eller infrarødt kamera til at lave undersøgelsen, som afslører om der er og hvor der er store varmeudslip. Du får for eksempel kortlagt om dine vinduer og døre er tætte nok, eller om der er steder, hvor din isolering er mangelfuld. Rigtig meget varme går tabt via dårligt isolerede ydermure, så allerede her er der et rigtig godt projekt at tage fat på. Da varme søger op ad, er det en rigtig god idé også at efterse dit tag. Her er der for mange virkelig meget at spare i forhold til at efterisolere eller ligefrem få lagt nyt tag.

Få varmepumpe på abonnement

Mange boliger har endnu ikke fjernvarme, men bliver i stedet opvarmet af pillefyr, oliefyr eller naturgas. Forholder det sig sådan i dit tilfælde, så kan der være store fordele i at få en varmepumpe. Med en god varmepumpe kan din boligs CO2 udledning mindskes med en tredjedel. I dag kan du ligefrem købe en varmepumpe på abonnement. Med et månedligt abonnement skal du slet ikke tænke over den ofte store investering, det er at få installeret et varmepumpeanlæg. Det kan sagtens koste mere end 100.000 kr. I stedet betaler du et mindre månedligt beløb og skal hverken tænke på installationen af anlægget, driften eller løbende service. Ovenikøbet skal du med et varmepumpe-abonnement, ikke engang selv sørge for at dit gamle fyr bliver kørt væk. I det hele taget er der nærmest ikke andet end fordele for dig ved at få installeret en varmepumpe. Dit varmeforbrug vil blive markant billigere. Din bolig vil få en meget bedre energimærkning. Dit energiforbrug mindskes, hvilket gavner klimaet. Kort sagt, får du installeret en varmepumpe, vil det både lette din økonomi og din dårlige samvittighed.  

 

 

Skriv et svar