Dyrk dine egne bær

Både store og små elsker bær, som kan findes overalt i det danske land om sommeren og efteråret. De søde, syrlige og nogle gange bitre bær kan bruges til alt lige fra bagning og desserter til safter og søde vine, men kan sagtens også plukkes direkte fra busken og nydes råt. Bær er nemlig en hel smagsbombe i sig selv og er spækket med mineraler og vitaminer, der er yderst gode for kroppen og ens velvære.

Men mange buske med bær i offentlige parker og skove bliver rippet for deres frugt, da resten af den danske befolkning også forståeligt elsker dem. Så hvorfor ikke begynde selv at dyrke dem?

Syrlige brombær til al slags brug

Det at dyrke sin egen mad kan være en kæmpe gevinst i det lange løb – ikke nok med at man bruger relativt få penge på at plante busken, men man spiser også mange flere sunde bær, end man gjorde før, da man skulle betale i dyre domme for en lille pakke med brombær. Brombærbuske er meget billige, når man tænker på det væld af lækre, søde brombær man vil kunne plukke senere hen på året. De syrlige bær vil uden tvivl vække glæde hos alle. Find brombær busk og lad dig inspirere af de mange opskrifter på mad med brombær, som du vil kunne glæde dig til at lave, så snart høsten er i gang.

De søde røde bær

Det at have en køkkenhave er en beskæftigelse for hele familien – både når busken skal plantes, og når bærrene skal høstes. Men hvis bærrene skal i brug lige med det samme, så husk at minde de små om ikke at spise alle bærrene, selvom de flotte farver, den søde duft og ikke mindst smagen virker lokkende for enhver!

Hindbær er også et af de populære af slagsen, som kan bruges i mange forskellige retter eller bare helt for sig selv. Prøv for eksempel at lave en stor portion hindbærgrød med fløde med de nyhøstede hindbær og frys resterne ned. Så kan I nyde en lækker skål varm hindbærgrød, når det er mørkt og koldt udenfor. Find tilbud på hindbær her!

Skriv et svar