Derfor er det sundt at rejse

I øjeblikket skal man ikke tage ud at rejse, men der er intet galt i at planlægge og se frem til de rejser, du skal på, når verden åbner op igen. Det er nemlig rigtig sundt at rejse, og vi er så heldige at leve i et så privilegeret og rigt land, at vi har muligheden for at se det meste af verden.

At rejse er at leve

At rejse er at leve; H. C. Andersen opsummerer det meget godt. Livet er i sig selv en rejse, men uden nye oplevelser går livet i stå. Tænk over det; hvis du laver præcis det samme hver evig eneste dag, hvad forskel er der på dig og en maskine med følelser? Nye oplevelser og rejser er med til at skabe os som mennesker, og det er med til at få os til at se verden som en helhed.

En pause fra hverdagen

Det er sundt at rejse, fordi det tager os væk fra vores hverdag. Det minder os om, at vi er et individuelt menneske, og ikke bare endnu en del af maskinen, der driver samfundet. Sådan en pause behøver ikke at være til et fremmed land; man kan sagtens rejse inden for landets grænser. Det kan være et ophold på et hotel eller i et sommerhus; det er også med til at bryde hverdagens mønster. Det er dog ikke altid man har råd, men du kan heldigvis låne penge nu og her hos Pengeland, så du kan komme af sted.

Et nyt perspektiv

En anden fordel ved at rejse er, at det giver dig et nyt perspektiv. Når du er et nyt sted, oplever du en anden kultur, og den kultur er meget sigende. Det kan være, at du besøger et land, hvor der er stor konkurrence i mellem kollegaerne på den samme arbejdsplads; så giver det dig lidt perspektiv på, hvordan Danmark ikke er særlig konkurrencepræget. Det er sundt at blive hevet ud af sine vante omgivelser og se, hvordan resten af verden fungerer.

Tid til refleksion

Det bliver nemmere at reflektere over dit liv, når du tager afstand til dit hverdagsliv; de aktiviteter og den omgangskreds, du tilbringer hverdagen med. Det kan være, at du opdager, at du får det bedre af ikke at se nogle bestemte personer, og at der er nogle andre personer, som du savner meget. Det kan være, at du finder ud af, at du sover bedre efter en aktiv dag, end hvis du falder i søvn til et tv-program. Der er rigtig mange ting, du kan lære om dig selv, og som du kan tage med hjem og bruge i dit almene liv.

Du kan også rejse

Du kan også tage ud at rejse. Der er intet, der stopper dig. Er det pengene, der er problemet, kan du eventuelt tage et lån. Kom i gang og lån i dag uden sikkerhed. Din produktivitet kan faktisk blive øget efter en rejse, så du kan se det som en investering. Det behøver jo ikke at være i månedsvis; bare en uge eller et par dage væk fra dit sædvanlige liv kan gøre mirakler.

Skriv et svar