De 5 vigtigste grunde til at adoptere en hund

1. Hunde er et godt selskab og giver ubetinget kærlighed. De er loyale venner, som altid vil være der for dig, uanset hvad.

 

2. Hunde kan hjælpe med at reducere stress og angst. At tilbringe tid sammen med en hund kan være med til at sænke blodtrykket og reducere kortisolniveauet (stresshormonet).

 

3. Hunde kan forbedre dit fysiske helbred. At gå eller løbe med en hund er en god måde at få motion på. Og ifølge nogle undersøgelser kan det at eje en hund endda forlænge dit liv!

 

4. Hunde kan forbedre dit humør og dit selvværd. Det har vist sig, at leg med eller blot samvær med hunde øger niveauet af “feel good”-hormonet serotonin i hjernen.

 

5. Hunde er et godt supplement til sociale aktiviteter og kan hjælpe dig med at møde nye mennesker. Hunde er en god måde at bryde isen på og kan hjælpe dig med at komme i kontakt med andre hundeejere i dit lokalsamfund.

Sådan forbereder du dit hjem til en ny hund adoption

1. Fjern alt, som din hund kan tygge på eller sluge. Det gælder f.eks. sko, sokker, legetøj, fjernbetjeninger og alt andet, der kan være fristende for en nysgerrig hvalp.

 

2. Hvalpe har masser af energi og har brug for en masse motion. Vær forberedt på regelmæssige gåture og ture til hundeparken.

 

3. Hunde har brug for et sted at sove og føle sig trygge. Vælg et sted i dit hjem, hvor du kan sætte en seng eller kasse til din nye hund.

 

4. Hunde skal fodres to gange om dagen, så sørg for, at du har nok mad- og vandskåle.

 

5. Hunde skal også plejes regelmæssigt, så invester i nogle kvalitetsbørster og shampoo.

 

6. Endelig skal du sørge for, at du har en førstehjælpskasse til kæledyr ved hånden i tilfælde af ulykker.

 

Det er ikke sikkert, at du kan få en racehund, når du adopterer. Hvis du vil have en familiehund, bør du ikke gå efter en muskelhund som fx en Bullmastiff. En Bullmastiff er en stor, muskuløs og frygtløs hunderace, og den eller lignende racer egner sig ikke godt til familier.

Skriv et svar