Brug en lokal blikkenslager

Overvejer du at få installeret nyt køkken eller badeværelse? Der er fuld gang i byggeprojekterne rundt i landet, og det er da også skønt at få udskiftet den gamle håndvask eller få lagt gulvvarme på badeværelset. Måske er det ikke engang nødvendigt med den helt store ombygning? Følger du med i de populære bolig-programmer i fjernsynet, ved du, at du kan komme langt for få midler. Her handler det om at få udført få, med nøje udvalgte ændringer.

Det er både billigt og miljøbevidst at anvende så mange originale dele, som muligt. Desuden passer det oftest bedst til ældre huse, at du ikke udskifter alt, men i stedet bevarer noget af husets naturlige stil og udtryk. I dette indlæg finder du forslag til, hvordan du lettest finder en lokal blikkenslager / VVS-fagmand, samt en kort introduktion til hvilke opgaver, du selv må løse i huset.

Få hjælp til VVS-opgaver i dit lokalområde

Der er flere elementer, der spiller ind, når du skal vælge blikkenslager. Ofte er det prisen, som kunderne bekymrer sig mest om. Det er helt naturligt, for der skal selvfølgelig være penge på bankkontoen, ligesom det er en ubehagelig oplevelse, når man indser, at man har betalt for meget for en ydelse. Det første gode råd er derfor, at du indhenter flere tilbud, inden du beslutter dig for en konkret VVS-installatør.

Her er det vigtigt, at du kender omfanget af din opgave, så du får det bedste sammenligningsgrundlag. Ved mindre opgaver, kan det være nok at beskrive den over telefonen, men drejer det sig om større projekter, kan det være nødvendigt, at blikkenslageren kigger forbi din adresse.

VVS: Pris, kvalitet og service

Det er dog ikke kun prisen, du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste blikkenslager. Som du nok ved, kan alle opgaver løses for billigt. Det gælder i særdeleshed VVS-opgaver. Er VVS-installationerne ikke udført korrekt, kan det blive dyrt at få dem skiftet, ligesom du risikerer alvorlige skader på dit hus.

Kvalitet og service er mindst lige så vigtige faktorer, som du skal være opmærksom på, når du vælger håndværker. Benyt derfor gerne en lokal håndværker. De fleste håndværkere er dybt afhængige af deres lokale kunder, og det er derfor de færreste, der tør risikere, at dårlige oplevelser og historier spreder sig i lokalområdet.

Vil du gerne have hjælp til at finde en lokal blikkenslager, så kan du med fordel benytte Find-Virksomhed.dk, hvor du kan søge mellem mange forskellige brancher (bl.a. blikkenslagere) og geografiske områder.

Hvilke VVS-opgaver må du selv udføre?

Drypper vandhanen eller vil du gerne opgradere husets badeværelse? Det er altid belejligt at have en fagperson ved hånden, når der skal løses VVS-opgaver i hjemmet. Heldigvis er der også mange opgaver, du selv må (og kan) løse – hvis du altså har hænderne skruet rigtigt på…

Den gyldne hovedregel er denne: Har du mulighed for at afbryde vandet til det, du skal reparere, montere eller udskifte, må du gerne selv lave det. Det pågældende VVS-projekt skal altså være placeret efter husets kuglehane eller ballofix-ventil. Er projektet placeret mellem kuglehanen og husets vandforsyning, skal du have fat i en professionel VVS-installatør.

Det betyder i korte træk, at du bl.a. selv må udskifte pakninger, armaturer, vask og afløb, bruser og bruserslange, toilet, vaske- og opvaskemaskine samt radiator og gulvvarme (hvis det ikke er tilkoblet fjernvarme).

Skriv et svar