Brug bedemanden – få mere tid til familien

Det kan koste omkring 10.000+ kroner at benytte en bedemand i Danmark. Det fortæller vores lokale bedemand i Varde, når vi spørger om prisen for den typiske service. Alligevel vælger langt de fleste familier  Danmark at gøre brug af bedemandens service, når der skal planlægges en begravelse eller en bisættelse efter et dødsfald. Hvorfor? Vi ser på svaret her.

Bedemanden frigiver vigtige ressourcer

Når man som familie netop har mistet en, som man har haft utrolig kør igennem hele livet, så har man et begrænset antal ressourcer til sin rådighed. Det kommer til udtryk ved, at man f.eks. ikke kan holde lige så mange bolde i luften, som man normalt ville kunne. Man har med andre ord en mere begrænset kapacitet, fordi kroppen er i en slags chok og i en sorg, som tager på kroppens tilgængelige båndbredde. Dette er ganske normalt og en forventelig reaktion. Men det betyder også, at man ikke kan påtage sig en masse opgaver, hvilket desværre kan være påkrævet, når begravelsen skal arrangeres.

Begravelsen kræver nemlig, at mange komponenter går op i en højere enhed. Der skal f.eks. tales med præst og graver om, hvordan begravelsen skal afholdes og hvad præsten skal have fokus på i den vigtige mindetale. Dertil er der mange praktiske opgaver, som man aldrig har stået med før. Der skal bestilles blomster og kranse til begravelsen, og disse skal flyttes fra kirken til gravstedet efter ceremonien. Der skal også bestilles en gravsten eller en mindeplade, som skal bruges ved graven. Der skal også indrykkes en dødsannonce, ligesom det nu til dags også er normal praksis med en taksigelse i forbindelse med opmærksomheden ved begravelsen. Måske der også skal afkodes dokumenter som Min Sidste Vilje, der redegør før afdødes egne ønsker til sin begravelse, og måske der skal søges om begravelsesstøtte, som er en økonomisk hjælp. Alt dette kan være overvældende, hvorfor mange danskere altså beder bedemanden tage sig af opgaverne. På den måde får familien frigivet tiden ti at fokusere på at takle deres tab. Og netop det betyder meget mere end så meget andet i den pågældende situation.

Skriv et svar