Bambustøj er det nye sort – Tøj lavet af træfibre

Bambustøj er det nye sort. Hvad er så fantastisk ved det? For det første er bambustøj lavet af træfibre. Det betyder, at selv om det er lige så holdbart og behageligt som bomuld, er bambustøj mere miljøvenligt end bomuldstøj. Ud over at være bæredygtigt og biologisk nedbrydeligt er der mange forskellige bambusstoffer på markedet i dag – fra blød bomuld til silke og hør – hvilket betyder, at uanset hvad din personlige stilpræference er, vil der altid være et par bambusbukser eller en top med dit navn på!

Om bambustøj

Bambustøj er fremstillet af træfibre, hvilket gør det mere holdbart end bomuld og bæredygtigt. Bambusfibre er også biologisk nedbrydelige, hvilket gør det til et miljøvenligt valg. Bambustøj er behageligt og åndbart og holder dig kølig om sommeren og varm om vinteren.

Det er ikke underligt, at bambustøj er blevet så populær i de seneste år! Med så mange fordele er det det perfekte valg for alle, der leder efter et miljøvenligt og bæredygtigt alternativ til bomuldstøj. Så hvorfor ikke give bambustøj en chance? Du vil ikke blive skuffet!

Læs mere om bambus tøj her

Sådan fremstilles bambustøj

Bambustøj er fremstillet af bambustræer. Processen minder meget om den måde, hvorpå bomuldstøj fremstilles – dog starter den med at udvinde fibrene, hvilket kan gøres på flere forskellige måder. For eksempel ved at bruge et abaca- eller sisalreb til at trække de enkelte fiberstrenge ud, før de spindes til garn.

Det gør det til et ekstremt alsidigt materiale, som kan forvandles til alt fra t-shirts og bukser til kjoler, sokker og frakker, men også sengetøj, dyner og puder. Der findes også et stort udvalg af forskellige stoffer på markedet; bambustøj fås i bomuld, hør, silke eller uld – uanset din personlige stil vil der altid være noget for dig.

Bambus er et miljøvenligt valg, som ikke koster meget mere end ren bomuld, derfor er ingen undskyldninger for ikke at vælge bambus fremover.

Skriv et svar