4 tips til at få en mere funktionel og flot entré

Entréen er ofte det første rum, både du og dine gæster møder, når de træder ind i dit hjem. Derfor er det vigtigt, at denne del af boligen både er funktionel og indbydende.

En velindrettet entré kan gøre en stor forskel i hverdagen, hvor praktiske opbevaringsløsninger og stilfuldt design går hånd i hånd. For når tøj, sko og andre ejendele er organiseret og f.eks. gemt af vejen i et skab, skaber det mindre uorden og stress – og mere ro og overblik. En flot entré vil samtidig også skabe en mere behagelig og indbydende atmosfære for både dig selv og dine besøgende.

Ønsker du en mere funktionel og stilfuld entré, får du her nogle bud på, hvordan du nemt og enkelt kan forbedre et af boligens vigtige rum med nye møbler og inventar.

Skabe med tilpassede skydelåger og spejl

Skabe med skydelåger eller skydedøre er en fremragende løsning i entréer, hvis man har behov for en pladsbesparende opbevaringsløsning. Skydelågerne kræver ikke ekstra plads for at åbne, hvilket gør det nemmere at udnytte rummet optimalt.

Derudover kan du vælge skydelåger på mål, der er skræddersyet til helt specifikke dimensioner, eller skydedøre med spejl, der ikke kun er praktiske i forhold til at tjekke ens udseende, før du går ud ad døren, men også fordi de reflekterer lys, hvilket får rummet til at virke større, lysere og mere indbydende.

En bænk med indbygget opbevaring

En bænk i entréen kan være en smart og praktisk tilføjelse, som gør det lettere at tage sko på eller sætte tasker fra sig. Hvis bænken samtidig har indbygget opbevaring, får du endnu større glæde af den, da du derved kan gemme sko, tøj og andre ejendel væk, så de ikke er synlige og roder i entréen.

Bænke med opbevaring fås i mange forskellige designs og størrelser, så du kan nemt finde én, der passer perfekt til din entré og dit behov for opbevaring. Du kan f.eks. købe en bænk med skuffer, hvor du nemt kan organisere mindre genstande, eller en bænk med en opbevaringskasse, der giver masser af plads til større ting, som sko og jakker. En bænk med indbygget opbevaring er en utrolig smart og effektiv måde at kombinere siddeplads og opbevaring – og dermed gøre entréen mere funktionel og flot.

Højskabe udnytter opbevaringspladsen mere effektivt

Højskabe er også en ideel løsning til at udnytte den eksisterende plads i entréen og få ekstra opbevaringsplads uden at optage for meget gulvplads. Højskabe kan bruges til at opbevare alt fra jakker og frakker til sko og tasker, og de kan endda indrettes med hylder og skuffer for at udnytte pladsen endnu bedre.

Man kan også overveje et højskab med justerbare hylder eller udtræk, så du kan tilpasse opbevaringsløsningen efter dine specifikke behov – og gøre det nemt at bruge den. Et højskab med indbyggede skuffer kan være nyttig til opbevaring af mindre genstande, som handsker og tilbehør. Med højskabe kan du holde din entré organiseret og fri for rod, hvilket skaber et mere indbydende og funktionelt rum.

Luk den åbne trappe og gør plads til opbevaring

Hvis du har en åben trappe til 1. sal i din entré, kan du overveje at lukke den helt til og implementere forskellige opbevaringsløsninger. På den måde kan du skabe ekstra opbevaringsplads under trappen med hylder, skuffer eller andre løsninger, som enten kan være skjulte eller synlige.

Det er en utrolig smart måde at udnytte pladsen under trappen, som typisk blot er uudnyttet. Selvom det ikke vil give mange kubikmeter opbevaringsplads, vil du alligevel blive overrasket over, hvor meget man kan opbevare under en trappe.

Knagerækker og vægmonterede opbevaringsløsninger

For at udnytte vægpladsen optimalt kan knagerækker og vægmonterede opbevaringsløsninger være en smart tilføjelse til din entré. Knagerækker er en klassiker, som man ser i de fleste hjem. Og de er da også perfekte til at hænge jakker, tasker og meget andet på, så tøj og tilbehør altid er let tilgængelige og ikke ligger og flyder.

Vægmonterede hylder lige inden for døren kan være en praktisk løsning til opbevaring af småting, som nøgler og solbriller, så de altid er lige ved hånden, når du skal ud ad døren eller kommer hjem. Det gør det nemt at holde styr på de ting, du bruger dagligt, og skaber samtidig et organiseret og ryddeligt udseende.

Funktionalitet og stil kan sagtens kombineres

At få en entré, der er både funktionel og flot, kan sagtens lade sig gøre. Det kræver blot lidt omtanke og kreativitet for at skabe de opbevaringsløsninger, der er perfekt til ens indretning og behov. Og det behøver ikke at være dyrt for at blive rigtig godt.

Ved at følge de ovenstående tips og idéer kan du skabe en entré, der er både funktionel og flot. Og mulighederne kan bruges, uanset om du bor i en lille lejlighed eller et stort hus. En velindrettet entré kan gøre stor forskel for dine daglige rutiner samt give dine gæster et rigtig godt førstehåndsindtryk af dit hjem.

Skriv et svar