3 grunde til at flytte hjemmefra som studerende

Bor du stadig hjemme som studerende, men tænker du på at flytte hjemmefra, får du her tre gode grunde til at flytte hjemmefra, mens du går i skole.

 

Der er mange unge, der vælger at tage det første skridt og flytte hjemmefra, mens de studerer. Det er en god tid og en god anledning til at kaste sig ud i at stå på egne ben. Og med en lommeregner Texas ved hånden, kan du nemt regne på, om du har råd til det.

Du får mere ro til at studere

For det første kan det være en god idé at flytte hjemmefra som studerende, fordi du får meget mere ro omkring dig. Kommer du fra en husstand med mange mennesker, er det klart, at der ikke er lige så meget plads til at fordybe dig i dit hjemmearbejde, og der skal være ro til at kunne lave dine afleveringer og opgaver.

 

Så har du eks. ikke dit eget værelse derhjemme, eller er du bare træt af ikke lige at kunne lukke en dør og være alene, er det en rigtig god grund til at gå i gang med at kigge efter en bolig.

Du får udeboende SU

Når du bor hjemme, mens du studerer, og du er berettiget til SU, får du kun den hjemmeboende sats, med mindre du lever op til særlige krav. Når du flytter hjemmefra, får du som regel ret til den udeboende sats for SU, hvilket er væsentligt flere penge mellem hænderne hver måned.

 

Satsen for udeboende SU er alligevel over 6.000 kroner om måneden, så det kan tit være nok til at kunne leve for, uden at du skal finde dig et studiejob også. Sætter du dig i en billig bolig, kan det godt lade sig gøre.

Du får adgang til studieboliger

Som studerende har du også adgang til studieboliger, hvilket er de billigste former for boliger, du overhovedet kan finde dig. Her kan du tit finde boliger med en husleje på under 2.000 kroner om måneden, hvilket i den grad er værd at gøre brug af, hvis du er interesseret i det.

 

En almindelig 1- eller 2-værelses lejlighed koster som regel 4-5.000 kroner om måneden, men med en studiebolig kan du nemt få dig et sted at bo for under halvdelen af den pris. Så vil du bo billigt, kan det altså lade sig gøre som studerende.

Skriv et svar